Over haar werken

Lid van B.O.K., Beroeps-Organisatie kunstenaars.

De schilderijen worden op hoogwaardig canvas geschilderd.
Het houten 3d-frame is van stevig noord-europees naaldbomenhout gemaakt.
Over het schilderij wordt tot slot een goede beschermende vernis aangebracht.

Door de zwarte lijnen om de vormen op de schilderijen lijkt het schilder-werk enigszins op glas in lood, waardoor zij zeer geinspireerd is.

Ook probeert ze, door zeer heldere kleuren te kiezen, het prachtige kleurenspel te benaderen welk je krijgt, wanneer de zon door glas in lood heen schijnt.
Alle werken zijn originelen, van elk is er maar een.
In haar vormentaal en kleurengebruik roept zij beelden op aan de schilders uit de cobra-groep. Haar recente producties kenmerken zich door vereenvoudigde figuratie, waarbij de vormen zeer vet met veel relief worden neergezet.

Voor het vette relief gebruikt zij verdikkingspasta en -gel onder en door haar verf. Dit is zeer kenmerkend voor al haar werk.
Doordat zij doorwerkt op de extra brede (4,4 cm) zijkanten van het doek, wordt dit een geheel met het schilderij en is er geen lijst nodig.

Doelgroep.
Deze vrolijke en ongecompliceerde kunst is toegankelijk voor een groot publiek en geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen.
De werken van Lee-anne prikkelen door de primitieve vormen en heldere basiskleuren hun fantasie en hebben een positieve uitwerking.
Maar niet alleen op onze kinderen. Een ieder die door haar kunst omringd wordt, zal het opbeurende effect dat van haar werk uitgaat bemerken.

Zowel grote als kleine ruimtes krijgen door deze doeken extra uitstraling en brengen nieuwe energie met zich mee. ( Geschreven door dr. Han de Hond, zwolle)

Graag werkt de kunstenares ook op grotere afmetingen, dat echter alleen in opdracht. Bijvoorbeeld: haar grootste werk was 60 meter lang. Een gele muur vol fantasie dieren in opdracht van een aannemer.
Ook een alternatieve aap-noot-mies-plank van 70 m2 in opdracht van de gemeente Rotterdam die in de jaren 90 in de wijk hillesluis heeft gehangen.
Zo ook een 3-luik voor de ggz wnb te bergen op zoom .
Een kleine caravan op de caravan en campingbeurs te utrecht. In opdracht van de gemeente Rotterdam beschilderde ze in 2010 en 2016 diverse elektriciteitshuisjes. Mensen die erlangs reizen, worden zo even wat vrolijker bij het zien van haar kleurrijke kunst. Ze vindt opdrachten altijd een leuke uitdaging en staat er open voor.

Een van de inspiratiebronnen: reizen.
Op haar vele reizen, een andere passie van Lee-anne, doet ze veel inspiratie op. Zo heb je de 'Afrikaanse-fruitdans vrouwtjes' uit Zuid-Afrika , de 'marktvrouwtjes' uit Mexico en Guatemala.
de 'dorpjes aan zee' van de landen aan de Middellandse zee, Belgiƫ en Nederland, de'Massai' uit Kenia, het 'negertje aan het strand' uit Gambia en de 'familie etend aan tafel' uit Italie. .

brand-kunst.nl | over haar werken
brand-kunst.nl | over de kunst